Čistoća usred pandemije poskupila svoje usluge 500%

U rujnu 2020. godine, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Daniel Radeta javno je objavio sistematizaciju javnog gradskog poduzeća Čistoća d.o.o. i otkrio velik broj zaposlenih direktora, zamjenika, pomoćnika, savjetnika i administratora. Njih ukupno 56 zaposlenih kao sastavnice Uprave, dok čitavo poduzeće broji ukupno 381 zaposlenika.

Danas, našim građanima i malim obrtnicima, kada im je pomoć najpotrebnija gradsko poduzeće Čistoća d.o.o. koje od prihoduje milijune naših kuna i svake godine zadržava veliku dobit daje sebi za pravo da svoje usluge poskupi, ni manje ni više, nego 500%.

Daniel Radeta ovoga puta je na svom Facebook profila objavio slike računa iz 4. mjeseca 2018 godine i 10. mjeseca 2020. kao dokaz svojim tvrdnjama.

Njegov status prenosimo u cijelosti!

Nedavno sam pisao kako je gradsko poduzeće Čistoća d.o.o. jedan od najgorih primjera u Hrvatskoj kad je u pitanju uhljebljivanje podobnih stranačkih kadrova HDZ-a.Tada sam javno objavio sistematizaciju tvrtke koja je bila skrivena od javnosti i otkrio kako u Čistoći radi sedam (7) direktora, koji uza sebe imaju i jedanaest (11) pomoćnika, četrnaest (14) stručnih suradnika i dvadeset i jednog (21) voditelja, i da ne spominjem i funkcije savjetnika, zamjenika, administratora, referenata itd.

Pitate se tko to sve plaća i održava? E pa dragi moji, evo jedan odličan primjer kako se takav nakaradni sustav uspješno odupire ovoj krizi i prihoduje više nego ikad.Račun jednog malog obrta, koji proizvodi istu količinu smeća, između 4. mjeseca 2018. godine i 10. mjeseca 2020. godine povećao se, ni manje ni više, nego točno 495,35%. Napomena: radi se o istom obrtu, na istoj lokaciji!

Ne treba ni spominjati da je Čistoća cijelo ovo vrijeme usred pandemije, bez obzira što su mnogi obrti zatvoreni, revno naplaćivala svoje usluge.

Ali nema veze, dobar je čovik!