Daniel Radeta: Nastavaljamo s pripremama za Lokalne izbore 2021

U tijeku su sve pripremne radnje i razgovori sa svim potencijalnim koalicijskim partnerima koji uključuju i nezavisne kandidate za nadolazeće lokalne izbore koji nad očekuje 2021. godine. Za Zadarski list izjavu je dao predsjednik Gradske organizacije SDP-a Zadar Daniel Radeta.

Još uvijek smo u fazi pregovora. Razgovarali smo s Markom Vučetićem kao poznatim političkim faktorom na zadarskoj sceni i za našu listu okupljamo nezavisne kandidate s obzirom da nam je cilj imati i nezavisna imena. Još smo uvijek u fazi pregovora i ništa nije službeno, ali situacija se prilično dobro razvija jer je mnogo ljudi zainteresirano za suradnju s nama, što je meni kao predsjedniku Gradskog odbora jako važno. Trenutačno okupljamo mlade, visokoobrazovane ljude i sve relevantne političke faktore u Zadru pripremajući se za izbore, najavljuje čelnik Gradskog odbora SDP-a.

No, može li se zadarska oporba ovoga puta uopće kvalitetno okupiti s obzirom da se i Zadarski blok raspao, pitamo Radetu:

U tom okupljanju Zadarskog bloka bilo je jako puno grešaka i tada ga nismo htjeli prihvatiti, ali on se za ove lokalne izbore može okupiti ako se postavi određeni cilj, odnosno ukoliko se odredi kvalitetna strategija i nađu neki kompromisi. No, pitanje Zadarskog bloka ili zajedničkog izlaska oporbe, nije samo pitanje mene, Marka Vučetića, Akcije mladih, HSS-a i ostalih oporbenih stranaka, već svih nas kao kolektiva. To znači da, uz dogovorene ciljeve, kompromis mora biti na prvom mjestu, zaključuje Radeta.

Izvor: Zadarski list