Daniel Radeta otkrio katastrofalno stanje stare Tehničke škole na Poluotoku

Predsjednik GO SDP-a Daniel Radeta javnosti je putem videozapisa otkrio kako nije problem samo fasada, već i urušeno krovište i kat.

– Već neko vrijeme otpadaju i krupnije stvari i ta “zgrada” u ovom trenutku predstavlja ozbiljnu ugrozu po život naših sugrađana.

O problemu stare Tehničke škole javno upozoravam već godinama, a 2017. godine napravio sam jedan sarkastičan video pokušavajući ukazati na izuzetno loše stanje te građevine. Na prošlom Gradskom vijeću, upozorio sam gradonačelnika Dukića i pročelnika Dujelu koji do današnjeg dana uopće nisu reagirali.

Da je stanje puno gore i ozbiljnije nego što je bilo 2017. pokazuje i ovaj video koji je snimljen upravo danas. Krovište zgrade i čitav jedan kat su se kompletno urušili. Pitanje je samo dana kada će se i ostatak zgrade srušiti, i kada će zbog onih koji su se oglušili, netko stradati.

Zbog svih nedavnih događaja, potresa i apokaliptičnih scena viđenih proteklih nekoliko dana, pitanje sigurnosti naših sugrađana aktualnije je nego ikad.

Tehnička škola nije jedina građevina koja predstavlja ugrozu ovakvog tipa i na razini Gradske uprave potrebno je donijeti konkretne odluke i izvršiti hitan nadzor i sanaciju svih opasnih zgrada, krovišta i dimnjaka na širem području grada, napisao je SDP-ov gradski vijećnik uz prvi u nizu videozapisa stanja građevina kojih je snimio dronom.

Izvor: 057info.hr