Daniel Radeta: Ponovljeni izbori u MO Jazine I pokazali besmisao i nebitnost tih izbora!

Ponovljeni izbori za Mjesni odbor Jazine 1 su još jednom pokazali kako ti izbori u našem gradu više uopće nemaju smisla.

daniel_radeta_go_sdp_zadar

Slaba zainteresiranost građana za participaciju na takvim izborima govori više o odnosu Gradske uprave prema najnižem obliku upravljana nego o nekakvim konkretnim izbornim rezultatima.

Građani nezainteresirani za “male izbore”

Građani su izgubili vjeru da se na taj način neke stvari mogu promijeni unutar Mjesnih odbora, to jest njihovih kvartova, pa je samim time i izlaznost vrlo mala, jedva 10 posto, a u nekim kvartovima i manja. Također javlja se i problem neinformiranosti jer većina medija, isto tako, smatra ove izbore nebitnima.

Na sljedećim izborima u MO Jazine 1 pobjediti će Zoran Milanović

Da ovi izbori nisu nikakvo mjerilo i stvarne brojke političkih stranaka i preferencija potvrđuju i sami rezultati izbora za MO Jazine 1. Dokaz toj konstataciji su zadnji pravi izbori i to oni za Europski parlament održani prije svega par mjeseci u kojima je taj isti HDZ izgubio od SDP-a za više od duplo glasova na biračkom mjestu u MO Jazinama 1, a tako će biti i na prvim sljedećim izborima, i to onima za predsjednika države na kojima će pobijediti SDP-ov kandidat Zoran Milanović.

Rezultat izbora za Europski parlament u MO Jazine I

Pobjeda SDP-a Zadar - MO Jazine I

Izvor: Zadarski list