Forum žena: MOST pokazuje gdje je ženi mjesto

Izjavom da „će mlade djevojke sigurno doživjeti neželjene trudnoće ako krenu u alkohol“ saborska zastupnica Ines Strenja Linić samo je još jednom pokazala da je Most desna konzervativna stranka, komentar je FŽ SDP-a GO Zadar na frapantnu konstataciju saborske zastupnice.

– Ne tako davno, iako je gospođa Ines Strenja Linić osobno bila za ratifikaciju, stranka kojoj pripada izjasnila se protiv ratifikacije Istanbulske konvencije a zatim su podržali i referendumske inicijative“ „Istina o Istanbulskoj“ i“ Narod odlučuje“ kojima se umanjuju prava žena i nacionalnih manjina. Izjava gospođe Ines Strenja Linić proizlazi upravo iz ovakve političke platforme Mosta i još jednom jasno daje do znanja gdje je, po njima, ženi mjesto. Sigurno ne u Saboru gdje sjedi kao dio političke elite i gospođa Ines Strenja Linić, elite za koju nas zastupnici Mosta bezuspješno uvjeravaju da joj ne pripadaju, kazuju.

Most poziciju žene u hrvatskom društvu izvodi iz svojih političkih stavova koji se temelje na patrijahalnim obrascima ponašanja po kojem su subjekti odlučivanja o ženi svi osim nje same, tvrde.

Zagovaraju uvođenje novog predmeta u školi, koji se pokazuje nužnim.
– Da bi se to promijenilo, potrebno je što prije uvesti Građanski odgoj kao obavezan predmet u sve škole pa bi gospođa Strenja Linić i njene kolegice i kolege iz Mosta možda ponešto naučili o pravima žena.

Bitne su teme kompromitirane.
– Saborska rasprava o važnom problemu alkoholizma kod mladih kompromitirana je sramotnom i nedopustivom izjavom zastupnice, liječnice, zbog koje se, kao i više puta do sad, morala javno posipati pepelom. Nije li jedan od efikasnih načina rješavanja problema alkoholizma i drugih oblika rizičnog ponašanja kod mladih uvođenje Zdravstvenog odgoja na kojeg su zastupnici Mosta, zajedno sa cijelom konzervativnom scenom svojedobno digli hajku i pokazali svoje pravo lice?, zaključuju.

Izvor: Antena Zadar