GRAĐANSKI ODGOJ U ZADARSKIM OSNOVNIM ŠKOLAMA

Nakon više od 30 godina političke samovolje u Gradu Zadru, po prvi puta u povijesti rada Gradske uprave i Gradskog vijeća uvrštena je i izglasana odluka SDP Zadar i to o Uvođenju aplikacije za transparentan proračun.

Prije svega, bilo je nužno i neophodno nakon toliko godina stranku optuženu za gospodarski kriminal staviti u okvire nadzora putem jedne takve aplikacije i omogućiti javnosti na uvid – Na što se i koliko troši?

Upravo je ovom Odlukom tako kapitulirao jednosmjerni model upravljanja gradom koji je trajao više od tri desetljeća.

Temelj za nastavak implementiranja budućih Odluka prije svega proizlazi iz odgovornosti prema onima koji su nas birali. Odgovornost, kao ključna riječ ovog saziva bit će osnovna pretpostavka za donošenje svih budućih važnih i bitnih Odluka. Zbog obećanja koja smo dali u izbornoj kampanji nastavljamo s politikama bitnima za razvoj našeg grada!

Na zadnjoj sjednici Gradskog odbora SDP Zadar održanoj 23.9.2021. osnovali smo radnu skupinu pod nazivom “Građanski odgoj u zadarskim osnovnim školama” koja će u idućim danima i tjednima raditi na najboljem modelu i rješenju uvođenja Građanskog odgoja u vidu nastave i aktivnosti u osnovnim školama.

Ispred Gradske organizacije SDP-a Zadar u radnu skupinu uključeni su Irena Dragić, Danijela Vukoša, Ivan Matešić i Sabina Glasovac. Ideja je uključiti i vanjske članove čiji je primarni interes odgoj i obrazovanje. Nakon što radna skupina izradi najbolji model prihvatljiv djeci i roditeljima, koji je u konačnici provediv i primjenjiv u praksi, bit će prezentiran kompletnoj javnosti zainteresiranoj na ovu temu.

Predsjednik Gradske organizacije SDP Zadar,

Daniel Radeta