Koalicija “Srcem za Zadar” – SDP-u i Akciji mladih pridružili se Centar i HSS

Širi se koalicija “Srcem za Zadar“, predvođena bivšim saborskim zastupnikom, nezavisnim Markom Vučetićem kao kandidatom za gradonačelnika Zadra. Na mulu zadarske rive danas su predstavljeni novi partneri SDP-u i Akciji mladih – HSS i Centar, koji je nastao spajanjem stranke Pametno i Stranke s Imenom i Prezimenom.

– Prepoznali smo Vučetića kao čovjeka koji može odraditi naše želje i htijenja, čovjeka koji ima snagu i volju i najbolje može primijeniti samu ideju vođenja grada Zadra, naglasio je Zdenko Jukić, predsjednik zadarskog ogranka stranke Centar, ističući kako iza ovog iskoraka stoji razočaranje sa stagnacijom grada.

Marijan Maroja, predsjednik Gradske organizacije HSS-a, vjeruje kako će Vučetić dužnost gradonačelnika obnašati dostojno i odgovorno. – Svi znamo da je Zadar divan i lipi grad, ali znamo i da ima mnogo problema – zapošljavanje, privreda, odvoz otpada, ceste… Velik problem predstavlja i urbanističko uređenje i programiranje razvoja grada, poručio je Maroja.

Vučetić je najavio nastavak okrupnjavanja ove koalicije i osvrnuo se na jučer objavljenu kandidaturu HDZ-ovog Branka Dukića za novi mandat gradonačelnika, nakon što je to već prošli tjedan obznanio predsjednik stranke, premijer Andrej Plenković.

– Nakon 30 godina vladavine HDZ-a, Zadar se sada nalazi u situaciji koja se naziva političko prokletstvo vječnog vraćanja, koje je vidljivo iz višestrukih kandidatura Dukića, prvo prošli tjedan u Šibeniku voljom Plenkovića, da bi jučer također bio kandidiran od strane gradske organizacije. Redoslijed je poremećen, ali u prokletstvu vječnog vraćanja njega nema. U vječitom vraćanju se ne može živjeti, u njemu se nešto žrtvuje, a ovdje je žrtvovan Zadar i život grada. Ono se uvijek odvija pod vidom nekog elementa. Pod Bandićem Zagreb je bio žrtva pod vidom elementa vode, što je došlo do izražaja u fontanama, dok je Zadar žrtvovan pod vidom praelementa zemlje.

Zadar treba postati grad koji će se vratiti građanima. Taj povratak se odigrava putem različitosti, a naša koalicija je koalicija različitosti, poručio je Vučetić na predstavljanju koalicije “Srcem za Zadar!”.

Izvor: 057info.hr , Video prilog: DiadoraTV