Marko Vučetić: Dukić je kao liječnik izabrao Mercedes umjesto linearnog akceleratora

– Moto naše kampanje je “Srcem za Zadar“. Svi koji shvaćaju da je srce izbor iz kojeg se rađa budućnost, središte iz kojeg nastaje solidarnost, koji žele sretan grad, glasat će za ovu opciju. Ne krijemo vlastite razlike, u ovome su aktivisti, različite stranačke i ja kao nestranački kandidat.

Identificiramo se sa “dicom zadarskom“, svakim tko želi biti dijete zadarsko i osjeća odgovornost za našu djecu. Moramo grad prepustiti budućnosti, a ne otuđenosti jednog Mercedesa, rekao je jutros na Forumu Marko Vučetić, nestranački kandidat SDP-a i Akcije mladih za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.

Vučetić se u svom prvom govoru osvrnuo na nedavna zbivanja, pozjamicu Grada Zadra HNK Zadar od 2,5 milijuna kuna te kupnju novog Mercedesa vrijednog 300.000 kuna za voditelja Škole nogometa.

– Na izbore izlazim zbog ljutnje, formirane mnogim primjerima kao ovaj posljednji, kad je gradonačelnik između linearnog akceleratora i pozajmice propalim klubovima izabrao Mercedes. Želim motivirati za izlazak na izbore sve građane koji osjećaju svoj grad i žele vidjeti budućnost grada, grada koji je sretan, solidaran, pripada suvremenom svijetu obilježenom četvrtom industrijskom revolucijom, gradu umjetne inteligencije a ne gradu kojem nedostaje elementarne inteligencije, posebice političkih organizama koji su ga pretvorili u grad besmislene nutrine. Taj besmisao dolazi do izražaja u sintagmi da je grad Zadar utvrda. Zadar je utvrda prepuštena vandalima i barbarima koji izigravaju i pasiviziraju svoje građane. Gradonačelnik je kao liječnik izabrao Mercedes, gradsku školu prepustio je crkvi jer od politiziranog nadbiskupa očekuje da dobije podršku na izborima. Ako me građani izaberu za gradonačelnika, u gradu će procuriti pozitivne emocije, nećemo birati između Mercedesa i linearnog akceleratora, nego će linearni akcelerator biti nužnost, rekao je Vučetić.

Da je grad samo kopija grada vidi se, rekao je, i po tome što su zadnje Vlade izigrale Zadar, koji više nema svoje ministre.

– Grad se promatra kao Kalmetin grad, iako on više ništa ne znači u HDZ-u. Unutar svoje stranke je izigrao toliko predsjednika, napravio takve migracije da se više ni sam ne snalazi i kao takav više ne može osigurati čak niti ministarsku poziciju. Zadarski HDZ više ništa ne znači niti u ovakvom HDZ-u. Ova koalicija je ujedno antihadezevoska koalicija, rekao je Vučetić

Predstavnik Akcije mladih Ante Rubeša rekao je kako je riječ o nadstranačkoj priči, kojom se želi omogućiti da grad Zadar više ne bude sredina podjela, nepotizma i klijentelizma.

– Želim poručiti svima koji su u HDZ-ovom sustavu da se ne brinu za radna mjesta, jer će se nakon našeg dolaska stvoriti potreba za novim radnim mjestima, rekao je Rubeša.

Predsjednik gradskog SDP-a Daniel Radeta kandidat je za zamjenika gradonačelnika. Najavio je kako će u koalicijskom bloku uz SDP i Akcija mladih do sljedećeg tjedna pristupiti još nekoliko stranaka.

Izvor: 057info.hr – Photo: Saša Čuka