Marko Vučetić novi predsjednik Gradskog vijeća

Marko Vučetić novi je predsjednik Gradskog vijeća Zadra! Protukandidat gradonačelnika Branka Dukića na izborima tako je postao njegov prvi suradnik u obnašanju gradske vlasti, što će zasigurno rezultirati zanimljivim situacijama u sljedećim mjesecima.

Lista koalicije HDZ-a, koja daje gradonačelnika i ima najviše vijećnika, nije u početku istaknula svoga kandidata, računajući da za njega neće dobiti podršku nezavisne liste Enija Meštrovića. Predsjednica Meštrovićevog kluba Adela Frank predložila je za kandidata Marka Vučetića, a klub vijećnika SDP-a Zadar predložio je Daniela Radetu. Uime kluba vijećnika HDZ-a stanku je predložio Dado Burčul.

– Mi ćemo ipak predložiti svog kandidata, rekao je Burčul, a on je Bruno Milin.

Oporba je prosvjedovala jer je smatrala da je prošlo vrijeme predlaganja kandidata. Radeta je potom povukao svoju kandidaturu, a Burčul zatražio još jednu stanku, koja je odobrena iako klubu, po tumačenju oporbe, ne mogu biti dodijeljene dvije stanke. HDZ je potom povukao Milinovu kandidaturu pa je Vučetić ostao jedini kandidat.

– Rekao sam vam kako je predsjednik Gradskog vijeća sve ono što ne želim biti. Dobio sam antitezu da ću biti jer tako mi želimo. Nakon toga dobio sam sintezu kao formiranje većine, pa prihvaćam jer očekujem da se glasanjem očituje antihadezeovska većina u Gradu, ako ne, onda odustajem. Želim stabilnu većinu koja će donositi odluke na razini kohabitacije, rekao je Vučetić.