Novoselović: “Primanje novih članova nudi optimizam za buduće djelovanje!”

lav
Kakvo je trenutačno stanje u zadarskoj organizaciji i ima li novih odlazaka članova za Zadarski list komentirao je predsjednik GO SDP Zadar Antuna Novoselović:

– S obzirom na poznate probleme u stranci, očekivano je nezadovoljstvo određenog broja članstva, što je rezultiralo odlaskom manjeg broja članova iz organizacije, ali istodobno na svakoj sjednici Gradskog odbora imamo nova učlanjenja. Nadam se da će se stanje stabilizirati te da će se zaustaviti odljev članstva. Primanje novih članova na svakoj sjednici GO-a daje nam optimizam za buduće razdoblje. Nadam se da ćemo kao stranka profunkcionirati i da će se odljev članstva u potpunosti zaustaviti. Nakon Darka Vrdoljaka nismo više imali odlazaka, primili smo još troje članova, a za sljedeću sjednicu Gradskog odbora početkom travnja također imamo tri pristupnice. Riječ je o ljudima koji politički dosad nisu bili angažirani, a našu su stranku, u ovim bremenitim vremenima, prepoznali kao onu u kojoj žele raditi i djelovati, pojašnjava Novoselović.

Iznaći ćemo rješenje
Ne krije kako se u zadarskoj organizaciji osjeća određena rezignacija do koje je dovela situacija u vrhu.
– Iskreno govoreći, te unutarstranačke borbe našu su organizaciju u Zadru iscrpile i zbog toga se naše članstvo pasiviziralo. Članstvo nam je dosta zahtjevno pa kada vide da stranke ne ide u smjeru u kojemu bi trebala ići, nezadovoljstvo iskazuju više nego članovi drugih stranaka. A to se nezadovoljstvo ne iskazuje na stranačkim tijelima, već i preko društvenih mreža, što dodatno oslabljuje stranku i po meni je to ogroman problem. Na taj način ta loša situacija u stranci gotovo se svakodnevno provlači kroz medije i društvene mreže, što stvara dodatne probleme jer kada naši članovi to čitaju osjećaju se loše i nezadovoljno i zbog takvih se stvari pasiviziraju. Ali ja sam optimist i vjerujem da će stranka ove godine iznaći rješenje i stabilizirati ovo stanje, napominje čelnik zadarskog SDP-a.
I u Središnjici zacijelo znaju da se takva situacija odražava i na rad članstva po lokalnim podružnicama, o čemu čelnik zadarskih socijaldemokrata kaže:
– Uviđamo to mi svi, ali treba ponuditi neka rješenja. Naš Glavni odbor, čiji sam i ja član, od početka se bavio nekim nezadovoljstvima, isključenjima i suspenzijama, nakon čega se povedu rasprave koje dovedu do podjele članstva i najgore situacije za stranku, poručuje na kraju Novoselović dodajući kako vjeruje da je svatko svjestan činjenice da stanje nije baš najbolje, ali ponavlja kako je optimističan i da vjeruje da će se situacija riješiti.

Ne raspravljamo o povjerenju Bernardiću
Na pitanje o tome ima li predsjdnik stranke Davor Bernardić i dalje njihovu podršku, šef zadarskog SDP-a odgovara:
– Bernardić je izabrani predsjednik, tako da mi u zadarskoj podružnici o povjerenju ili nepovjerenju nikad nismo raspravljali. O tome se raspravlja na sjednicama Glavnog odbora, a ja tu temu nikada nisam stavio na dnevni red sjednice Gradskog odbora jer smatram da se GO ne bi time trebao baviti, već sa situacijom u Zadru, ističe Novoselović.

Izvor: Zadarski list