Proračun ŽUC-a povećan za pet milijuna kuna

Nino Mrčela iz SDP-a imao je pitanje u vezi poslovanja Županijske uprave za ceste te mu nije jasno zbog čega se proračun te tvrtke povećao za pet milijuna kuna, a s druge strane smanjuju im se ulaganja za građenje cesta.

– Epilog ove odluke je da će se potrošiti više novca, a manje će se ulagati u ceste. Gdje odlazi pet milijuna kuna razlike, upitao je Mrčela te je zatražio detaljno pojašnjenje troškova. Župan je odgovorio kako će o ovoj temi raspraviti u redovnom dijelu sjednice.

Druga točka dnevnog reda koja se ticala upravo poslovanja Županijske uprave za ceste Zadarske županije imala kraću raspravu na kojoj je Mrčela zahtijevao pojašnjenje troškova.

Branko Kutija, ravnatelj ŽUC-a imao je tehničkih problema te se nije mogao uključiti u raspravu te je umjesto njega odgovorio Krešimir Laštro, pročelnik Upravnog odjela za pomorsko dobro, more i promet koji je pojasnio kako se radi o izmjenama u povećanju redovnog održavanja.

– Ove smo godine imali više radova u odnosu na planirane i ne vidim zašto bismo trebali posebno ulaziti u svaku stavku, ali dostavit ćemo troškove, rekao je Laštro.

Izvor: Zadarski list