Radeta ostao jedini kandidat za predsjednika GO-a

Gradski vijećnik SDP-a, Daniel Radeta, jedini je kandidat za mjesto predsjednika Gradskog odbora stranke, utvrdila je jučer izborna komisija. Neki o čijim se imenima spekuliralo, očito su odustali, pa je sve izvjesnije kako će Radeta preuzeti zadarsku organizaciju koju, nakon ostavke bivšeg predsjednika, već mjesecima vodi povjerenik.

Na temelju Odluke Gradske izborne komisije SDP-a Zadar utvrđene su sve pravovaljane kandidature za tijela Gradske organizacije SDP-a Zadar, među kojima je i moja kandidatura za predsjednika. Za ostala tijela stranke kandidirao se veći broj mojih stranačkih kolegica i kolega, a činjenicu da je moja kandidatura za predsjednika jedina, osobno smatram porukom članova SDP-a da me podupiru i žele na čelu Gradske organizacije. Međutim, u ovom trenutku fokus su nam svakako parlamentarni izbori na kojima želimo postići što bolji rezultat.

Ovim putem pozivam sve, bez obzira na okolnosti, da 5. srpnja izađu na izbore i izaberu promjenu koja nam je itekako potrebna. Vjerujem kako će SDP i iz ovih izbora izaći kao stranka s najvećim brojem osvojenih mandata. Dobar rezultat na ovim izborima bit će nastavak rasta i kontinuiteta nakon izbora za Europski parlament i izbora za predsjednika države Zorana Milanovića s kojima se itekako ponosimo, pogotovo rezultatom u Zadru.

Dan nakon što završe parlamentarni izbori, iz kojih ćemo izaći kao pobjednici, krećemo u kampanju za lokalne izbore koji nas očekuju već sljedeće godine. Vjerujem u snagu svoje stranke, svoga tima i uvjeren sam kako ćemo mi taj kontinuitet dobrih rezultata nastaviti i na sljedećim izborima, kaže Radeta.

Za mjesto potpredsjednika ili potpredsjednice Gradskog odbora kandidiralo se pak osam članova: Atanasija Babović, Damir Berković, Erol Gaši, Sandra Lordanić Lukavac, Nino Mrčela, Goran Perović, Danijela Vukoša i Ivan Zekanović. O tome tko će biti izabran na ove dužnosti saznat ćemo 11. srpnja kada će u zadarskom SDP-u biti održana izborna skupština.

Izvor: Zadarski list